Callcenters

Dingen beter maken en zelf beter worden is wat ons drijft, in onze callcenters draait alles om beter worden. Wij geloven dat het mogelijk is om zaken die niet kloppen te verbeteren door deze op een positieve manier te benaderen, slim na te denken over hoe het anders kan en het lef te hebben om veranderingen door te voeren. In de callcenter wereld hebben wij alles meegemaakt, vele brancheprijzen gewonnen en ook bedrijven ten onder zien gaan. Alles wat wij hebben geleerd gebruiken wij nu om de callcenter branche te veranderen.

Kom jij ons ook versterken?

Aantal Partners
3.315
Totaal uitbetaald aan partners
€26.634.610,-
Gerealiseerde verkopen
289.840

Call Center Vestiging Eindhoven

De laatste toevoeging aan de familie, onze vestiging in Eindhoven. Ben jij geinteresseerd in de vacatures van ons callcenter in Eindhoven? Of wil je graag alles te weten komen over onze vestiging in de Lichtstad? Klik dan snel op de onderstaande button.

Infobijeenkomst bijwonen in Eindhoven?

Plan je aanwezigheid snel in!

Open sinds:

Gevulde seats

Lopende campagnes

Call Center Vestiging Amsterdam

Onze grootste vestiging en tevens locatie van het hoofdkantoor. Ben jij geinteresseerd in de vacatures van ons callcenter in Amsterdam? Of wil je graag alles te weten komen over onze vestiging in de hoofdstad? Klik dan snel op de onderstaande button.

Infobijeenkomst bijwonen in Amsterdam?

Plan je aanwezigheid snel in!

Open sinds:

Gevulde seats

Lopende campagnes

Call Center Vestiging Groningen

De tweede vestiging van Improvers gelegen in de metropool van het Noorden oftewel Groningen. Wil je graag alles te weten komen over onze vestiging in Groningen? Klik dan snel op de onderstaande button.

Infobijeenkomst bijwonen in Groningen?

Plan je aanwezigheid snel in!

Open sinds:

Gevulde seats

Lopende campagnes

Leuke weetjes over Callcenters

Wat is een callcenter

Een callcenter is een organisatie of afdeling die gespecialiseerd is in het afhandelen van verschillende soorten telefoonverkeer. Je kunt telefoontjes namelijk inbound en outbound afhandelen. De eerste vorm is gericht op inkomende telefoontjes en de tweede vorm op uitgaand telefoonverkeer. Een callcenter wordt vaak gebruikt door dienstverlenende bedrijven. Een callcenter maakt vaak deel uit van de distributiemix van een bedrijf en is dus erg belangrijk. Zeker in de snel veranderende consumentenmarkt zijn callcenter of klantinformatiecentrums ondenkbaar geworden voor klanten acquisitie en klantenservice.

Wat is een callcenter medewerker en wat doet een medewerker met outbound bellen?

Een callcenter medewerker kan dus op twee manieren bellen in een callcenter. Bij het zogenoemde outbound bellen kan er weer een onderverdeling gemaakt worden in koud of warm bellen. Bij koud bellen wordt er een persoon gebeld die niet gevraagd heeft om gebeld te worden, bij warm bellen betekent het dat de persoon op enige wijze zelf om het contact heeft gevraagd. Dat kan bijvoorbeeld zijn door mee te doen aan een onderzoek, een offerte aan te vragen of door mee te doen aan een win-actie.

Wat doet een callcenter medewerker bij inbound bellen?

Als een callcenter medewerker inbound belt is hij of zij vooral bezig met het aannemen van afspraken, het plannen voor bedrijven en het plaatsen van orders. De afgelopen jaren is er echter nog veel meer veranderd in de callcenter wereld, steeds meer webshops, helpdesks en alarmcentrales beginnen gebruik te maken van de efficiëntie van een callcenter.

Callcenter functie

Als callcenter medewerker sta jij leden, nieuwe klanten of prospects te woord om erachter te komen of ze besparingen kunnen realiseren op hun vaste lasten. Je kunt in veel callcenters namelijk bellen op energie, gas en elektra, loterijen of goede doelen. Het is belangrijk dat je goed kunt luisteren, weet wanneer je de juiste vragen moet stellen en dat je een perfect passend aanbod kunt aanleveren. Gelukkig besteden wij veel aandacht aan persoonlijke ontwikkeling & training als jij echt wil!

Callcenter vacature

Je kunt bij ons terecht, wij houden informatiebijeenkomsten waarbij callcenter vacatures worden toegelicht. Je kunt daarna beslissen om te solliciteren in Eindhoven, Amsterdam en Groningen. Er zijn vrijwel altijd callcenter vacatures te vervullen, we hebben plek voor iedereen die wilskracht, doorzettingsvermogen en de wil om te winnen heeft.

Wat heb je nodig als callcenter medewerker?

Als je graag callcenter medewerker wil worden is het belangrijk dat je servicegericht bent, je hebt verantwoordelijkheidsgevoel en je hebt een dikke huid. Het is belangrijk dat je een goede mindset hebt en dat je graag doelen wil bereiken. In callcenters zijn prestaties vaak belangrijk, het is dus van groot belang dat je sociaal onderlegd bent, hongerig bent naar succes en dat je alles uit elke dag wil halen.

Wat verdien je in een callcenter?

Wat verdient callcenter medewerker, een veelgestelde vraag. Het is vaak een groot drama, veel medewerkers uit de callcenter wereld zullen het kunnen navertellen. Een eerlijk loon voor een call agent is in veel callcenters een probleem, dat willen wij anders doen bij Improvers.

Werken in een callcenter heeft een negatief imago

Vaak verdienen medewerkers minder dan 10 euro bruto per uur, daarbij zijn de commissies op verkopen vaak ook nog eens treurig. Dat callcenter salaris past bij ongeschoold werk en het komt zelfs vaak voor dat daar nog meer betaald wordt. Een baan bij een fabriek levert zelfs vaak het dubbele uurtarief op. Wij vinden verkopen een mooi en waardig vak, en we vinden dat mensen in deze branche daar ook voor beloond moeten worden.

Tijd voor verandering, call center agents pakken de regie terug

We hebben gezien dat veel mensen in deze branche helemaal niet kunnen verkopen of dat ze hun vrije tijd graag inruilen voor geld. Werken zonder doel en visie, iets wat opgelost wordt met voorgekauwde verkoopscripts en opvliegerige managers die constant in de nek hijgen van medewerkers.

Als robots werken zij met shifts waarbij iedereen tegelijk begint, tegelijk pauze heeft en ook tegelijk stopt. Verkopers worden als nummertjes gezien en behandeld. Als zij niet voldoende opleveren worden zij gewoon ontslagen en vervangen. Dit leidt tot een groot probleem: verloop en het bouwen van een echte basis binnen callcenters zit er niet in. Bedrijven die hun producten en diensten op deze manier verkopen doen zichzelf en hun klanten ernstig tekort.

Een Callcenter salaris waar je voor wil gaan

Bij Improvers kun je direct aan de slag als trainee voor 10 euro netto per uur, je ontvangt daarbij een vergoeding van 10% per sale. Dit traineeship loopt altijd 6 maanden lang, je bent dan verzekerd van een loon maar afspraak is wel dat jij na 6 maanden klaar bent om te presteren als zelfstandig ondernemer. Zo bieden wij jouw zekerheid en jij geeft ons alles om goede resultaten te behalen. Als zelfstandig ondernemer ontvang je geen loon meer, maar vanaf dat moment ontvang je hoge vergoedingen tot 300 euro per sale. (En er is nog veel meer mogelijk dan dat…)

Een aantal tips voor callcenter medewerkers zonder ervaring

Het is belangrijk om goed te luisteren, dat is een van de allerbelangrijkste kwaliteiten die je kunt hebben als call center agent.

Of je nu warm of koud aan het bellen bent dat maakt niet uit. Door goed te luisteren kun je hints en signalen opvangen van de klant of prospect. Zo kun je inspelen op de behoefte van de klant en kun je doorvragen om te kijken of je iets voor hem of haar kunt betekenen. Als je een probleem kunt oplossen voor iemand heb je een fijn gesprek en kun je een win-win situatie creeren.

Ben zelfverzekerd aan de telefoon en communiceer duidelijk

Misschien weet je al of je een duidelijke stem hebt voor een callcenter. Maak je gebruik van een goede intonatie, verstaan mensen je altijd goed en articuleer je ook nog eens goed? Geweldig, dan ben je al een heel eind, als verkoper wil je jezelf namelijk goed kunnen uitdrukken en duidelijke communicatie zorgt er voor dat je zelfverzekerd overkomt. Een vitaal onderdeel als je iemand wilt overtuigen of als je iemand iets wilt verkopen.

Het script is niet heilig, in een zzp callcenter bepaal je je eigen verhaal

Een belscript is natuurlijk handig, zeker voor beginners is het een goede handleiding om ervaring op te bouwen. Maar je zult vanzelf merken dat je een eigen verhaal kunt neerzetten dat overtuigender overkomt dan vastgeroeste zinnetjes.

Je kunt door een eigen inbreng te doen meer persoonlijkheid geven aan een gesprek. Daarbij ontwikkel je jezelf op een andere manier te communiceren.

Als je van het belscript afwijkt zorg je ervoor dat je in kunt gaan op wat de prospect te zeggen heeft zonder dat het script in de weg zit. Dat is een mogelijkheid om de prospect voor je te binden en te overtuigen.

Wij houden van ons vak en zijn daarom lid van DDMA. Wij bekleden een commissiezetel, zodat wij actief kunnen meehelpen onze branche te beschermen, verbeteren en verheffen.

Het online platform dat wij gebruiken voor de uitvoering van campagnes en samenwerking met onze Partners is ontwikkeld door Konnektor.

Wij werken uitsluitend samen met Partners die volledig gecertificeerd zijn. De kwaliteit van onze dienstverlening wordt bovendien dagelijks gecontroleerd door Certified.